Friday 4 April 2014

Karipap pusing frozen

Teks:Nazirah Bugal

Bismillahhirrahmannirrohim

Tatkala orang lain sibuk keluar bekerja apakata bila kita  ada masa terluang pergi kedai dapatkan bahan-bahan untuk karipap pusing. Bahan-bahannya
Untuk intinya kita boleh buat lebih dan simpan didalam freezer. Ini memudahkan kita. Tidak perlu membuat inti setiap hari. Tapi pastikan inti tidak di simpan terlalu lama di dalam freezer. Ini boleh menyebabkan  inti hilang rasa kesegarannya.

inti karipap
Untuk pembungkusan kita boleh gunakan plastik tupperware.  Dan jika ada modal lebih mungkin boleh letak sticker supaya  mudah orang mengenali produk kita.
pembungkusan menggunakan tupperware plastik.


 Atau kita boleh juga menggunakan plastik untuk pembungkusan.  Pastikan plastik yang kita guna plastik cerah. Mudah untuk pelanggan melihat quality produk kita.

karipap menggunakan pembungkusan plastik
Akan datang kita kongsi tips di mana nak jual karipap.
Sedikit perkongsian yang datangnya dari Dia Yang Maha Pencipta.
Wassalam

=========================================================================
Saya juga mengambil tempahan pelbagai produk sejuk beku seperti karipap pusing berinti kentang, karipap biasa, cucur badak, puteri ayu, apam gula hangus dan kek sarang semut.

Untuk membuat tempahan 
boleh hubungi saya :nazirah bugal
email:nazirahbugal@gmail.com
whatsapp:016-2456742

No comments:

Post a Comment